A glozeli rovásírásos kövek becsült kora 15000 év!

15,000 éves rovásírás

A glozeli kövek becsült kora 15000 év! Amivel nem tud mit kezdeni a világ tudományos köre, mert azt nem szeretnék elismerni, hogy a Magyaroké az első írástudás, viszont abban az időben még nem létezett írás…
Ezért csak egy kis múzeumban porosodik az egyébként érdekes lelet…
A kavicson tökéletesen látszik a 15.000 évvel ezelőtti rovás írásunk, amelynek betűi, jelei ugyancsak megtalálhatók az alábbi honfoglalás kori kereszten! Az Írástörténeti Kutatóintézet baráti körének a szélesebb nyilvánosság felé történő megnyitása kíván lenni. Be akarunk számolni az itt végzett munkáról, meg akarunk vitatni nyitott kérdéseket az előrelépés érdekében.
A székely rovásírás eredetét kutatva ugyanis sok új felismerésre jutottunk a kutatótársakkal, amelyeket érdemes megbeszélni. Azt is tapasztaltuk, hogy nagyon sok segítséget kaphatunk a nyilvánosságtól.
Így jutottunk például egy hun tárgyhoz, amelyiken székely betűs, magyar nyelvű rovásfelirat van.
Így kaptuk a most bemutatandó “honfoglaláskori” = Hazatérés keresztet is, amelyiken szintén van egy magyar nyelvű rovásfelirat.
Az akadémikus ‘tudomány’ mindezekről még – tudtunkkal – semmit sem tud, vagy nem foglalkozik vele. Így találtunk egymásra és újabb segítőtársakra is, akik fordításokkal, nyomdai előkészítéssel és millió más módon segítettek nekünk, meg a tudományos kutatásnak.
Illik valamit közreadni ezekből az eredményekből és érdemes a nyilvánosságnak ezt a formáját is kihasználni a továbblépés érdekében.
A rovat címében megfogalmazott állítást is megvitathatjuk (a google-ba beütött “Az Éden írása” keresőszövegre megjelenik a tanulmány), de van ezer más írástörténeti tárgyú megbeszélnivalónk is. A rovatot rovó nyitja, de ezen a fedőnéven több munkatársunk is közreadhatja a véleményét.
“1961-ben Erdélyben, Tatárlakán, Nicolae Vlassza kolozsvári régész egy hamuval telt sírgödröt tárt fel, amelyben egy 40 év körüli ember összetört, megégett csontjaira, mellette pedig 26 agyagszoborra, két kőfigurára, egy tengeri kagylókból készült karperecre, egy égetett agyagból készített korongra és két téglalap alakú táblácskára bukkant.
A csontok alapján a szénizotópos vizsgálat eredménye szerint a lelet 6-6500 éves.” – olvashatjuk Friedrich Klára – Szakács Gábor: “Kőbe vésték, fába rótták” című könyvében. ( Szakács Gábor kiadása, 2005) Az érdekes tanulmányból ezúttal grafológus kolléganőnk szedett össze számunkra egy kis részletet.
A korongon írás és képírás, az egyik táblácskán csak képírás van, ezek a felső harmaduknál át vannak fúrva. A másik táblácskán két kecskének tűnő állat és egy növény képe látható.
A korongon és a képírásos táblácskán lévő jelek 1000-1500 évvel idősebbek a sumér képírás első emlékeinél, valamint helyi, tatárlakai agyagból készültek. E száraz, tényszerű adatok alapján különböző következtetésre jutottak a kutatók. Mindenesetre nézzük meg a Tatárlaka-i leletek írás jeleit, majd tekintsük meg Badiny Jós Ferenc sumerológus professzor táblázatát a Dzsemdet-Naszr és Uruk néven ismert sumir kultúrkörök írásának néhány jele látható. A Tatárlaka-i korongon protosumir képírású fogalomjegyek láthatók, szögezi le Dr.Hans E.Suess.
Varga Géza is összehasonlító táblázatot készített a Bronzkori magyar írásbeliség című kötetében:

Kik voltak Tatárlaka ősi lakói, akik i.e.5.évezredben sumérul írtak, amikor Sumér még nem is létezett?

Felső sorban a 6 ezer évvel ezelőtti ‘Sumér írás’, alatta a még ma is használt székely rovásírás !

Egészen különböző kultúrák: sumér, mezopotámiai, székely-magyar írása különös hasonlatossága nagyon is feltűnő. Más, egymástól nagyon nagy távolságra levő területeken is feltűnnek a rovásírás jelei.

Tegyük hozzá, hogy ekkor még nem épültek piramisok Egyiptomban, Sumér még nem létezett.
Miért hasonlítanak olyan nagyon az ősi írások?
Közös ősök tudása miatt?
Kereskedők, vándor törzsek, vagy mások terjesztették ugyanazt a tudást?
Vagy ugyanazon érzések, környezeti hasonlóságok, hasonló észlelések ugyanazt a képet indukálták az őskor lakóinak?

Talán sohasem derül ki, mi, vagy milyen igazságokat rejtett el az idő a szemünk elől.
Sok kérdés merül fel!

Köztük:

 1. A Magyar volt az első írástudó nép?
 2. Mikor is volt a honfoglalás = Hazatérés?
 3. Kik és kinek az érdekében hamisítják a Magyar történelmet?
 4. Hogy is volt Széchenyi és a Tudományos Akadémia nézet kükömbözősége?
 5. Miért retteg a világ a Magyarok nemzeti öntudatától?

Forrás: Friedrich Klára – Szakács Gábor: Kőve vésték, fába rótták című könyv, (Megjelent: 2005)

Érdemes figyelni arra a tényre, hogy már Kőrösi Csoma Sándor expedíciója során Mongóliában ‘a székely rovásírásra emlékeztető sírfeliratokat’ talált. A baskírok, a kazáni tatárok, a közép-ázsiai karakalpakok, a kaukázusi balkárok, krími tatárok eredethagyományai a mai napig szívósan őrzik, hogy egyes nemzetségeik szoros kapcsolatban állnak a magyarsággal.

Ezen mondák sok hasonlatosságot mutatnak a legrégibb magyar mondakinccsel. Közös elemük, hogy mindannyian megemlítik, hogy valamikor régen a nyugatra költözött ‘madjarok’ vagy ‘madijarok’ népének baskír földön maradt törzseitől származnak. Több török népcsoport, mint például az özbegek, a kirgizek, a türkmenek, az anatóliai törökök stb. a magyarokat testvéreiknek tartják, illetőleg legközelebbi rokonaik közé számítják. 5 évvel ezelőtt a Törökország területén fekvő Anatóliai Kekovában beszélgettem egy 90 éves Török emberrel, aki ugyan kézzel lábbal, de Magyar nyelven mondta el, hogy a Török és a Magyar ember testvér, egy vérből, egy őstól valók, akik birodalmukban látták mindkét óceán partját!

glozelirovasBezárólag, a magyarság Európa őshonos népe, amit a genetikai kutatások és a régészeti feltárások is igazolnak. Az elmélet szerint a magyarok ősének számító Kárpát-medencei lakosok kivándorlása Kr.e. 6. évezredben kezdődött meg. Nem csak keletre, hanem kisebb csoportokban nyugatra is vándoroltak és kb. Kr.e. 5500-ban érték el a Rajna folyót, majd később fokozatosan benépesítették Nyugat-Európa többi részét is. Ez a kivándorlás azonban a Glozelben megtalált, igen nagyszámú, magyar nyelven rótt kőkorszaki leletek miatt ennél jóval korábban történhetett meg. Kép:A glozeli jelekhez tartozó hangérték, az eddig elolvasott rovások alapján, 20 helyen azonos a magyar-hun jelek hangértékével

arieshu névjegye

I am an owner of Aries Network, which is well-known worldwide in the business area from America to Asia. https://szkitahun.wordpress.com/
Kategória: Ősi Rovásírásunk
Címke: , , , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

37 hozzászólás a(z) A glozeli rovásírásos kövek becsült kora 15000 év! bejegyzéshez

 1. Prokop János szerint:

  Nagyon sok sikert kívánok a további kutatásaikhoz!

 2. Etele szerint:

  Csak azt tudjuk, hogy a kő kora 15000 év, hogy az írás mikor került rá azt nem.
  Ha kimegyek az udvarra és egy 30 éves kavicsra rávések valamit, akkor az írás 30 évvel ezelőtt került rá?
  Urban legend.

  • arieshu szerint:

   Úgy, hogy megmérjük a vésés helye mikor történt.

  • így van de a nagy okos aki kételkedik ezt biztosan tudja csak próbálja hiteltelenné tenni a bizonyítékot mert nem tudhatja mindenki ,hogy a vésés korát is meg lehet állapítani, gyenge próbálkozás!

  • Tudod kik próbálják kétségbe vonni a magyarság ősi mi voltát ? hát azok kiknek érdeke el pusztítani minket mert kell nekik ez az ősi szent föld a mocsok zsidok akik már az urat is el árúlták , ki irtották saját fajtársaikat ,hogy hasznot húzzanak belőle lásd holokauszt ha igaz egyáltalán mivel a háború után közelsem hiányzott annyi zsidó (ezt a saját dokumentumaik bizonyitják!) mint amennyit állítólag el vittek nevetséges! Arrol persze nem beszél senki hány magyar halt meg az egész holokamu pénz csinálás és aki tagadja a magyarság ősi mivoltát az hazaáruló és takarodjon a tesóihoz izraelbe.

  • baki gabor szerint:

   na végre rájöttek,hogy semmi közünk a sumbiri-simbi sumbu arabokhoz a párthusi-párszi-partvis népekhez 5.000 évvel idösebb a civilizácionk mint az déli-alárandelö civilizáciok
   ……semmi közünk szkitha-iráni barátainkhoz/bolgarokhoz/arabokhoz/szlávokhoz/oláhokhoz/germáncigányokhoz/keltákhoz????!!!!! a madjar-török-mongol-pamiri civilizácio turán.sztyeppe övezet és a pamir-ujgur-tibet-nepál-altaj öshaza és a dobogókö-pilis szent helyünk pilis-tibet-fuji 800 millió vértestvérünk …lsd.iráni/szkitha-alán-szarmata/ vs. hun-madjar szótár a rovóirás-matematika a birodalmi irás a kandzsi betüs pingáloirás papirusztekercsre…abalkán a törökök uz-onoguz-szeldzsuk/bolgar-törökök öshazája…

 3. Tímea szerint:

  És ez melyik múzeumban van??.ha létezik…mert ez így mind szép és jó és nagyon hazafi, de hol a bizonyíték?

  • arieshu szerint:

   Ha a google.com keresőbe beírod, akkor megtalálod!

  • Katalin Kovács szerint:

   Ennyi erővel ide le is írhattad volna.

  • Kedves Tímea !
   Miért kételkedsz aki magyar az örül ezeknek a dolgoknak!!! csak az egyéb nemzetiségek szokása a rombolni vágyó kételkedés!!!!!

  • Magic szerint:

   Kedves Zoltán!

   Nem így van. Ahhoz, hogy megcáfolhatatlan hivatkozási alap legyen, mindig kell a pontos forrásmegjelölés. Ez tudományos igényesség és kétségbevonhatatlan információközlő módszer.

  • Katalin Kovács szerint:

   Kételkedni nem magyarság vagy nem magyarság kérdése, kedves Zoltán! ha valami rendben van, akkor arra válaszolni sem nehéz és ráadásul “bizonyítottnak” látja más is, hogy helytálló az a bizonyos állítás. ( A legrosszabb az, ha valaki úgy áll hozzá, hogy minden kijelentést elfogad. Mert akkor aszerint az ellenkezőjét is elfogadhatná. Nem kell összekeverni a magyarság tudatát a oktondi hiszékenységgel, sem oktondi önteltséggel. És pláne nem illik ilyen erőszakos beszólásokkal lényegében elvinni a vonalat a normális véleménycserétől!)

 4. ZimmeZumm szerint:

  Ha jól látom Glozel Franciaországban van. Hogy kerültek oda a magyarok 15 000 évvel ezelőtt ?

  • Chauder szerint:

   Kedves ZimmeZUMM:Pont úgy,ahogy a Magyar ragozó és toldalékoló nyelv a Dél-amerikai indián őslakosokhoz…Na most aztán törheted a fejed!!!

  • janichelloo szerint:

   Repul a nehez ko , kitudja hol all meg…

  • Frenkie szerint:

   Mondjuk akkoriban olyan, hogy Franciaország nem létezett, útlevél sem kellett tehát az odaigyekvőknek! Olvasd el az ARVISURÁT, sok információ van benne az eseményekről, szokásokról, vándorlásokról.

 5. magyar szerint:

  Ezek írott karakterek, betűk. Mi most a latin betűket használjuk. A tengerentúlon az amerikaiak is a latin betűket használják. Ha 15 ezer év múlva megtalálnak latin betűs szöveget a mai Magyarország területén és hasonló latin betűs szöveget találnak Amerikában, az nem jelenti azt, hogy Amerikát a magyarok fedezték fel.
  Ehhez hasonlóan ez a lelet, csak annyit mond, hogy a Székely rovásírás betűit használták, vagy a székelyek használták ugyanazt a betűkészletet. A rovásírást is átvették a népek ugyanúgy, mint a latin betűs írást.

  • Péter szerint:

   Látjátok,Magyarnak van igaza!Ameddig egyik véleményrol sem bizonyosodik be hogy igaz,vagy hamis,addig mind a ketto lehet bármelyik!

  • Gábor szerint:

   Azt, hogy a magyar rovásírást átvették más népek 15 ezer évvel ez elött, szíveskedjen már elmagyarázni nekem mert, nem értem! Erre hol van magyarázat, hol van bizonyíték? Érti amúgy az úr? 5 ezer évesnél idősebb az írás! Akkor tehát 5 ezer évvel ezelőtt valakik átvettek egy tőlük 3 ezer évvel később élt nemzet írásbeliségét!

  • Sandor szerint:

   Okés az írásról el lehet itt vitatkozgatni, mikor , hogy és ki, kitől vette át.De a genetikai kutatások eredményeit mivel magyarázod???Azon eredményeken már nem nagyon lehet morfondírozni mivel tényeket közöl, ki, kitől származik, illetve milyen genetikai tulajdonságot örökölt…..

  • Katalin Kovács szerint:

   Az európai genomok vizsgálatának eredményeiről megjelent dokumentum a neten megtalálható, de az a rész, ami a magyarok ősiségét, a legidősebb génként való megállapítását nem találom. Valaki kiemelné elküldené azt a szövegrészt (a helyének megjelölésével, mely füzet, mely oldala), amely ezt tartalmazza?

  • Ferenc szerint:

   Jó érvelés,de az is lehet hogy lehetett valaha egy ős nyelv,ami aztán addig dialektizálódott,hogy íly módon alakúltak ki a mai eltérő változatok és ezt az ős nyelvet a székely-magyar róvásírásban használatos jelekkel róhatták. Miért van az hogy a föld különböző vidékein talált véseteket sok esetben csak magyar nyelvre lehet fordítani a ma élő nyelvek közül? Pl az Erutriai ivó edényen lévő felirat amit egy olasz tudós fordított le a magyar nyelv segítségével. Nem azt mondom,hogy mi ősibb kulturával rendelkezünk,mint más népek,hanem valami folytán a mi nyelvünk őrizhette meg az emberiség ősnyelvét ha volt ilyen a leg archaikusabb formában.

 6. Alapfy András szerint:

  “30 éves kavics” …ilyet találjon valaki az udvarán 🙂

  A kavics folyókban, tenger- és tópartokon képződik a víz kőzetkoptató hatására.

  Ha csak a Badacsonyra gondolunk, ami még csak 2 millió éves és 4,5 milló évvel ezelött kezdődött kialakulni, és alatta meg körülötte egyetlen kavicsot sem találunk, csak természetes törmeléket, akkor a 15 ezer éves glozeli köveket máshogyan kell nézni.

  De elégedjünk meg először csak a tatárlaki korong 6-6500 évével.
  Ha ugyanis “A csontok alapján a szénizotópos vizsgálat eredménye szerint a lelet 6-6500 éves,”
  akkor nem nagy a valószínüsége annak, hogy a korong, közvetlenül mellette fiatalabb. Pont fordítva kellene hogy legyen, éspedig, hogy annál idősebb. Az írás maga pedig nagy valószínüséggel még idősebb.

  Ha pedig a tatárlaki korong és a Glozelben talált kő között hasonlóság van, és van, akkor nagyon sok mindent teljesen ki lehet zárni.

 7. Gyuri bácsi szerint:

  A glozeli rovásírásos kövek becsült kora 15000 év! A cím félrevezető! Maga a kő több millió éves is lehet!

 8. OrbanFia szerint:

  A Marson meg 30.000 éves Magyar szövegű köveket találtak, csak az amcsik nem akarják, hogy nyilvánosságra kerüljön ez az infó. A Jupiteren is van egy OrbanHun felirat.. stb

 9. pannoncsip szerint:

  Igen, nagyon vigyázni kell a szöveggel, mert hiteltelenné teszi az egészet. Pl.: a Peru-ban talált Ica kövekről (Ica cave stones) fogalmuk sincs mikor faragták őket, dinoszauruszok és bennszülötteket ábrázol… még ott nem tartunk ,hogy a kövek faragványait időben behatároljuk, de ha mellette van akármilyen egyéb lelet, onnan már lehetne következtetni, csak általában a régészprofesszorok páholyán mire végig megy egy komolyabb fejtörést okozó lelet, sajnos sutba vágják, vagy angol gyűjteménybe kerül. Érdekes dolog, hogy mindent be kell szolgáltatni, amit a földben találsz, mert az az államé (csak Mo-on, még Rákositól!) és még meg is büntetnek érte… de valahogy a régészeknek van mégis a legnagyobb magán gyűjteménye és tűzzel-vassal tiltakoznak a kincsvadászok ellen. Pedig egy amatőr kutató néha többre jut ,mint akármelyik szaktekintély.

 10. Visszajelzés: A magyar nép, a MAG NÉPe! A MAGyar az ŐSnyelv! | Szkíta-Hun-Magyar

 11. Visszajelzés: Európa legelső kulúrnépe a Kárpát-hazában élt! | Isten egyenesen ír görbe vonalakon.

 12. Visszajelzés: Európa legelső kultúrnépe a Kárpát-hazában élt! | Kromek's Weblog

 13. komáromi olga szerint:

  Minden kérdésre választ találsz,a youtube ehhez a témakörhöz is rengeteg információt tud adni!Ha valóban egységében akarod látni,keres-kutass,célba érsz.Szívesen ajánlom az Enigmák tv adásait,közérthető előadások! Amúgy:NEM ZÖRÖG A HARASZT,HA NEM FÚJ A SZÉL!

 14. rovasoldal.eoldal.hu szerint:

  http://www.rovasoldal.eoldal.hu/cikkek/13-jovendoles-jezus-szuleteserol-.html
  A honlapomon mégtöbb glozeli követ fordítottam rovásról mai betűinkre.

 15. Hegedüs Julianna szerint:

  A birtoklási vágy legalább olyan régi, mint a fent említett kövek, ha nem régebbi.Pedig ma is előfordul, hogy két vagy több ember jut ugyanarra a következtetésre, vagy fedezi fel ugyanazt. Földrajzi, vagy időbeli különbséggel.Annélkül, hogy tudnának a másikról!!!Ennek a mechanizmusa számomra az igazán érdekes,hogy ez hogyan létezik??????????!

 16. Ferenc szerint:

  Érdekes a szem vagyis sumér IGI is,a székely babonák közt van egy olyan is hogy “igizés” ami azt jelenti,hogy a csecsemő szemébe ne nézz túl hosszan,mert megigized,ártó szellemek árthatnak neki,ha meg megigized akkor napokig sírhat s kell hívni valaki olyant,aki tudja hogy kell ezt visszafordítani,vagy az ártó szellemet elzavarni a csecsemőtől. Csak azért bátorkodtam írni,mert ez egy ma is élő babona a székelység körében.

  • Elemér Milák szerint:

   Még jó, hogy a Székely Rovás hasonlít a Hun Rováshoz.
   A Székelyek az egyik törzs a 24 Hun törzsből. Ehhez nem kell Prof.nak lenni .
   A 24 Hun Törzs: Kaza-hun (Kazakok), Széki-hun (Székelyek), Türk, Jász, Lett, Bolgár, Manysi, Kabar, Úz, Mari, Tatár, Mongol, Kun, Manzsu, Suoma, Vót, Baskir, Újgur, Avar, Észt, Komi, Csuvasz, Vepsze, Mordvin

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.