A 24 Hun Törzsszövetség Kr.e. 4O4O-ben alakult meg Ordoszban!

Kattintson a képre! / Click the image!

HUN-birodalom
Start Video

Hunn Birodalom, империи гуннов, Hunn Khaganat, Hun İmparatorluğu

HUN-kiralyi.koronaA kínai Nagy Faltól északra található Ordosz, az ősi hun népek szellemi központja, az Arvisúrák szerint i.e. 4040-től. A régészeti feltárások eredménye ez a csodálatos lelet, amelyet Hahoot város múzeumában őriznek. A HUN korona két részből áll. Az alsó, arany spirális körpánt súlya 1022 gramm, a felső, arany körpajzson álló türkizfejű aranytestű turul súlya 192 gramm. A körpántot és a turult süvegre rögzítve viselte a király. A türkizből készített fejet és a farktollat úgy illesztették a turul testéhez, hogy a király fejének biccentésére a madár feje és farka is megbillent, így követte a király mozdulatát. A spirális körpánton sárkány, kos és párduc látható.

hun_keresztA 24 Hun Törzsszövetség Kr.e. 4O4O-ben alakult meg Ordoszban azoknak a törzseknek a közreműködésével, aki már Ataiszon is szövetségben voltak.
Kaza-hun (Kazakok), Széki-hun (Székelyek), Türk, Jász, Lett, Bolgár, Manysi, Kabar, Úz, Mari, Tatár, Mongol, Kun, Manzsu, Suoma, Vót, Baskir, Újgur, Avar, Észt, Komi, Csuvasz, Vepsze, Mordvin. További HUN törzsek
Az ősi társadalmak közül ez az egyedüli közösség, melyet a 24 törzs életét alkotmányos pontokba foglaló, összefogó és irányító életforma jellemez. Időszámításunk előtt 6000-ben az életképesen működő KÁLL (uralkodó) alkotmányos intézményének létrejöttekor három pontban határozták meg alkotmányukat.

1. A KÁLL köteles mindenki panaszát meghallgatni és uralkodni.
2. A földmunkát végzőket cselekedetükben békén kell hagyni.
3. A várakban dolgozó tárkányok, böszörmények békében éljenek.

AtaiszEzt a három pontot még Ataiszban alkották. E földrész elsüllyedése előtt Ataisz fővárosában – Dorozsmában – hozták létre a fenti törzsszövetséget a Vezéri Tanács, az Öregek Tanácsa, valamint a Fejedelmek és Királyok Tanácsa javaslatára. Ez a három pontból álló alkotmány, Kr.e. 3870-ben Debrecenben öt pontra, majd később 24 pontosra bővült, és ez szolgáltatta az alapot az 1222-ben kiadott Aranybullához.

A mai napra az utolsó információ: időszámításunk előtt 3540-ben történt meg a tizenkettedik feljegyzett özönvíz a Közel-Keleten Ataisz süllyedése óta. Erről hallott Ábrahám, és erről tudósít a Biblia.

A magyarság szempontjából (A Kárpát medencét leszámítva) a legfontosabb földrész Ataisz. Nevét a Tórem mitológiából ismert Atya-Istenről, Ata-Isisről kapta. A Csendes-óceánon volt található, a jelenlegi Hawaii-szigetek képezték az észak-, északkeleti csücskét.

MUAz utolsó jégkorszakot megelőzően őseink a Meleg Vizek Birodalmában, azaz a mai Kárpát-medencében éltek. Ezért van az, hogy a szavárd-magyarok 2004-ben már a 21.504. év számításánál tartanak! A hirtelen beköszöntő hideg elől azonban el kellett menekülniük. Azon fejlettebb népek, akik jól értettek a hajóépítéshez – a kataklizmák következtében a Csendes-óceánból újonnan kibukkanó földrészre, Mú egykori maradvány szárazulatára – Ataiszra menekültek, csakúgy, mint néhány más nép a Pamírból, Kaukázusból, stb.

Különböző törzsek éltek tehát itt, mégpedig a Fekete- és Fehér-hunok, az agabák, az úzok (a majdani pal-úzok, azaz palócok, illetve gara-úzok, azaz grúzok ősei), az indijók, a maják, a sakák (a majdani szkíták ősei), a környező szigeteken pedig az as nép (a majdani aztékok ősei). Ezen tözseknek aztán számos nemzetségük alakult ki az idők során. Már Ataiszon is éltek magyarok, ám e név mögött nem egy bizonyos törzset kell érteni, sokkal inkább egy gyűjtőfogalomról, s egyfajta szellemi minőségről van szó, melyről ezt rótták le őseink:

„ AnyahitaA Magyarok, az egyistenhívőknek nevezett jó emberek, akikhez más törzsek gyermekei is csatlakoztak.

Így az Anyahita kegyhely és Joli-Tórem dombjai között megtelepedett egyistenhívőket magyaroknak nevezték.
Ezen egyistenhívők követői nem képeztek külön törzset, hanem a jó embereknek a vallási közösségébe tartoztak.

Ezen közösségnek tagjai soha nem háborúskodtak, hanem az Anyahita által lerótt egy igaz Isten hitében nevelték fel gyermekeiket.” (1. B. Arvisura, Kr.e. 4000-4040.)

Itt sohasem volt tél, így a klíma ideális feltételeket biztosított a mezőgazdaság számára, az emberek rendkívüli jólétben éltek, hiszen a domboldalakon teraszos földművelés, míg a síkságokon csatornázott öntözéses gazdálkodás folyt, s így minden szükséges élelmet meg tudtak termelni. A hegyoldalak erdőségeiben fakitermelés folyt, innen a rönköket a folyón úsztatták le a Hun-tóhoz, ahol a kézművesek megmunkálták azokat.

A magyar őstörténet része  és szervesen hozzátartozik a bizonyítékokat felmutató része az Arvisura és az Arvisura világkép! –

Arvisura
Az Arvisura szent irat, krónika, mely meghatározatlan idő óta íródik. Leírások szerint a Földön Anyahita kezdte el írni. Anyahita égi eredetű asszony, aki hét társával együtt érkezett több mint tízezer ezer éve Ataisz szigetére. Űrhajójuk meghibásodott, így nem tudtak visszatérni lakóhelyükre, a Szíriuszra.

Itt a Földön több gyermeke született, de egyik gyermeke, (VAN nevű) születésekor Anyahita megbénult. Ekkor kezdte el leróni az égi tudást, az ő Arvisuráját.
Az Egyisten hitet hirdette, melyből később több földi próféta is táplálkozott.

ManiLehet kételkedni vagy csodálkozni, de ilyen volt például Buddha, Jézus urunk és Mani.
Buddhát és Jézust mindenki ismeri, de Maniról szinte semmi ismeretünk nincs.
Pedig van mit tanulni róla és tőle. Mani, Krisztus után a harmadik században élt Perzsiában. A Jézusi szeretetvallást tanította. Az ősi magyar ajkú népek nagy része is maniheus vallású volt abban az időben. A maniheus hit Árpád idejében is nagyon elterjedt volt. Többek közt ezt is az úgynevezett pogány vallások közé sorolták, mint mindent, ami nem egyezett az akkori római keresztény vallás tanaival.

A régi szíriuszi csoportok Anyahitát Boldogasszonynak hívták.

Azért, hogy az előbbieket jobban megérthessük, és földrajzilag is elhelyezhessük, lássunk néhány adatot. Több ezer évvel ezelőtt a Föld arca más volt, mint manapság. Több olyan földrész, illetve sziget is volt, melyek ma már nincsenek a felszínen.
Ilyen volt például Lemúria (Kr.e. kb. 150 000-ig létezett Afrika és India között), (Madagaszkári, lemúr majom!), valamint a Mu nevű kontinens (Kr.e. kb. 22 000-ig létezett). A Csendes óceánon helyezkedett el. A mai Ausztrália volt a legnyugatibb része, és Amerika középső részénél volt az északi határa, attól pár ezer kilométerre.
Forrás: http://www.prenoszilsandor.eoldal.hu/cikkek/rovasiras-tankonyv-5-6-fejezet

magyarok_istene_650

Hírdetés

arieshu névjegye

I am an owner of Aries Network, which is well-known worldwide in the business area from America to Asia. https://www.aries.hu/
Kategória: A Magyar Népek
Címke: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

9 hozzászólás a(z) A 24 Hun Törzsszövetség Kr.e. 4O4O-ben alakult meg Ordoszban! bejegyzéshez

 1. Visszajelzés: A Pozsonyi csata: 907. július 4-7. között. | Domonyi Károly önkormányzati képviselő blogja.

 2. Visszajelzés: JÉZUSHITŰ ATILLA: Badiny Jós Ferenc | Szkíta-Hun-Magyar

 3. M.Vali szerint:

  Kedves Spirituális Kutatók!
  Ajánlom figyelmetekbe ezt az írást:
  http://spiritufo.ditro.hu/az-emberiseg-toertenetenek-valodi-terid-kerete
  Egy rövid részlet kedvcsinálónak:
  “A Megaciklus 4. Nagy Korszakában ( 750 – 500 millió év között ), a lemúriai korszakban a Föld tengelye merőleges volt, a szív-csakrán haladt keresztül és Nimródra, azaz az Orion övének középső csillagára mutatott – a gizai Nagy Piramisok tengelye és tájolása ezt mutatták az elmúlt korszakokon át ( Vagyis a három gizai piramis megfelel a három Orion-öv csillagának ). – Az Északi-sark ott volt, ahol a Föld Szíve Dobog, felette Nimród ragyogott, a tudatosság tengelyén, a Teremtő, a Minden Ami Van – mert a térben, és nem a az égbolt síkján, a hatalmas Orionban benne van minden, ami van – Nimród Fénye és energiája érkezett a Földre, amit a szívcsakra, a szeretet otthona alakított át az emberek számára értelmezhető energiákká. A Déli-sark felett a Kígyótartó csillagkép ragyogott és beavató misztériumával tartotta a beérkező energiákat.

  Amikor a Föld tengelye merőleges, nincsenek éghajlati zónák, az egész Föld felszínén trópusi éghajlat alakul ki ( ezt bizonyítja, hogy paleozoikumi őspáfrány-kőszenet találtak az északi Spitzbergáktól egészen a déli Antarktiszig ) és egész éven át napéjegyenlőség van, tehát a napi és az évi természetes ciklusok harmonikusak. A polaritás így ebben a korszakban egyensúlyban volt, hiszen Nimród Fénye érkezett a tengelyen át, és a Kígyótartó csillagkép tartotta az energiákat. Az egyenes tudatossági tengely a valóság „egyenes” értelmezését is jelentette.

  600 millió évvel ezelőtt, miután az 5D-s Lemúria felemelkedett a Plejádokhoz ( erről A Tér Dinamikájában bővebben lesz szó) az energetikai szakadás következtében a polaritás egyensúlya is „megszakadt” és a befogadó-teremtő női energia vált dominánssá. Ezzel egyidejűleg a Lyra-beliek ( a Lant csillagképbeliek ), a világűr uralomra törekvő harcosai megtámadták az Orion csillagképet, majd 550 millió évvel ezelőtt a Naprendszert is.

  „Nimród elment”, vagyis a Naprendszer pályasíkja megbillent és a Föld tengelye a Vega-ra ( a Lant csillagkép alfájára ) mutatott. Ezek az energiák érkeztek a tudatosság egyenes tengelyén át, a szívcsakra által értelmezve és a Galamb ( Columba ) csillagkép valósága tartotta az energiákat; vagyis, a Galamb szelíd energiái tartották a harcos-maszkulin lyrai energiákat.”

 4. Embrasz szerint:

  Úgy tűnik, a fürdővízzel a gyereket kiöntés esete történik. A katolicizmus pusztítása kézzel fogható. Akkora az ellenállás a gondolkodók között a katolicizmus ellen, hogy kiöntik a valódi, igaz keresztyén tanítást is, összemosva a kettőt. Pedig van tiszta tanítás is, volt nekünk Sztárai Mihályunk, Károli Gáspárunk, lehetne sorolni. Az igaz keresztyén hit élő és megtartó hit, ezt megtapasztaltam, és tapasztalom – köznyelvre lefordítva, “működik”. Kettős hatást látok, a magyar nép történelmének meghamisítása, az egykor volt nagy nemzet eltagadása, történelmi gyökereink elvágása, plusz a katolicizmus, mint hamis vallás – e behatások elleni igyekezet egy újabb bálványimádás, újabb hamis vallás felé taszítja a népünket. Jó lenne ezeket helyén kezelni; a történelmünket és eredetünket tudományosan kutatni és tanítani – és megtalálni az igaz Istent, Jézus Krisztust. Az Atya-Fiú-Szentlélek Isten az egyetlen megtartó erő, ami az egyetlen esélye a magyar népünknek. Vannak reformátor eleink, vannak igaz és jó tanítások, meg kell keresni, és meg kell tanulni – (például nem szégyen az a magyar protestánsokra nézve, hogy nincs magyar nyelvre még a mai napig sem lefordítva Kálvin valamennyi műve?) Valamiért Isten még nem törölte el teljesen a magyar népet, még tart a kegyelmi idő – ezzel élnünk kellene, nem visszaélnünk.

  • László Juhász szerint:

   Elnézést kérek, nem bántásképpen mondom, de Önt nem zavarja, hogy a református/presbiteriánus/helvét hitvallású, azaz kálvinista egyházak a nyugati világban – gyakorlatilag a magyar és a skót kivételével – támogatják a nők korlátlan abortuszhoz való jogát általában a magzat méhen kívüli életképességéig, azaz minimum a terhesség 24. hetéig (Magyarországon ugye csak a 12. hétig legális), valamint a homoszexuálisok “házasságát” is?

  • frovo desei szerint:

   “\”Szkíta-Hun-Magyar\”” írta: >De, zavar. Legfőképpen az zavar, hogy összemossák a bibliai hitvallást az egyházi eltévelyedett gyakorlattal. Ugyanis a bibliából nem lehet indokot találni az abortuszokra. (A homoszexualitás bűn. A házasság Isten szerint egy férfi és nő között jön létre, ami ettől eltér, az nem házasság.) A reformátor őseink ezt nem engedték. Vagy Ön másképp tudja? László Juhász hozzászólt: “Elnézést kérek, nem bántásképpen mondom, de Önt nem zavarja, hogy a református/presbiteriánus/helvét hitvallású, azaz kálvinista egyházak a nyugati világban – gyakorlatilag a magyar és a skót kivételével – támogatják a nők korlát”

 5. Visszajelzés: MAGYAR halomsírok az Uralon túli, keleti sztyeppén! | Szkíta-Hun-Magyar

 6. Visszajelzés: Írtsátok ki a Magyarokat(…ugros eliminados esse…)/A pozsonyi csata-907ben | 1magyaremberblog

 7. Horvath Ernone szerint:

  Kedves Ágnes! Éppen Izraelnél tartottam és hogy Jézust mindenki a magáénak akarja tudni és hogy Izraelben valóban zsidók éltek-e…..a leg izgalmasabb résznél véletlenül átváltottam valahová….kérem küldje meg facebookomra ugyanezt az előadását http://www.facebook.com/horvath.ernone.5 vagy a lila akácos vidgetemre….előre is nagyon köszönöm,
  végtelenül tisztelem azt a szenvedélyes tudás gyűjtést ami ebben a témában ránk magyarokra vonatkozik és pont ez a téma a sarkalatos kérdés nálam is.

  Előre is nagyon szépen köszönöm.
  Sok Szeretettel küldöm üdvözletemet és hálás köszönetemet.
  Horváth Ernőné
  Irén

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.